Ο άνθρωπος της Εξουσίας είναι επικίνδυνος

akeldama.- «Πας ο υψών εαυτόν θέλει ταπεινωθεί· και ο ταπεινών εαυτόν θέλει υψωθεί…» (ΛΟΥΚ ιη.13)

Ο άνθρωπος της εξουσίας είναι τραγικά αστείος. Μιλώντας ενάντια στην βία παράγει βία. Εκπέμπει βία, την προκαλεί την αναζητά, την δημιουργεί.
Το πρόσωπο, οι κινήσεις και τα λόγια του είναι γεμάτα από βία, μίσος και εκδικητικότητα. Οι λέξεις του είναι γυμνές. Όσο λογικά και νομιμόφρονά και εάν ακούγονται τα επιχειρήματα του, το μήνυμα που δίνει το σώμα του, η ψυχή του, είναι μίσος, βία, εκδίκηση, επιθετικότητα.

Ο άνθρωπος της εξουσίας είναι τραγικά επικίνδυνος. Στο όνομα του «βασιλείου» του θα σκοτώσει «χιλιάδες βρέφη». Χιλιάδες αθώοι θα πέσουν νεκροί για να σωθεί το βασίλειο, η καθέδρα, η εξουσιαστική τιμή, η τάξη της άνομης συμφωνίας του με τους υπηκόους του, η συμφωνία του απόλυτου ηθικού συμβιβασμού με υπογραφές της καναπέδια ησυχίας.

Αυτοί που διψάνε για εξουσία είναι ψυχικά ασθενείς άνθρωποι. Πάσχουν από σύμπλεγμα κατωτερότητας: έχουν μια βαθιά πληγή μέσα τους. Θέλουν ν’ αποκτήσουν εξουσία για να πείσουν τον εαυτό τους πως είναι κάτι και να πείσουν και τους γύρω ότι δεν πρέπει να τους βλέπουν σαν απλούς ανθρώπους, ενώ σαν εξαίρετους ανθρώπους.

Μακάρι, εύχομαι αυτή η αλαζονεία της εξουσίας να μην μας δώσει άλλο αίμα. Αλλά χωρίς να είμαι προφήτης νομίζω ότι με τέτοιες συμπεριφορές σπέρνουμε ανέμους και σύντομα θα θερίσουμε θύελλες. Η βία της εξουσίας φέρνει βία…. «μάχαιρα έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις» (Ματθ. 26.52) …

@xainis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: